Kycklingrätt med fler vitt skilda smaker som ändå samspelar till en god helhet.
Kokoskyckling med jordnötssås
Ingredienser (4 portion)
4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 msk jordnötsolja
salt
1 msk farinsocker
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1-2 tsk pressad citron
3 msk jordnötssmör
4 dl kokosmjölk
Tillagning
Skär kyckling i bitar.
Hacka lök och finhacka vitlöken.
Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs kyckling och lök i jordnötsolja tills de fått färg.
Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt salt, chili, farinsocker, soja, kycklingfond, pressad citron, jordnötssmör och kokosmjölk.
Låt koka 15 minuter på svag värme.
Servera med kokt ris och grönsaker.