Fyllda paprikor i en uppdaterad version. En enkel och färgsprakande vardagsrätt. Paprikorna är fyllda med kassler, champinjoner och lök. Medan de gratineras i ugnen hinner man få undan disken och kan njuta av maten.
Kasslerfyllda paprikor
Ingredienser (4 portion)
2 röda paprikor
2 gula paprikor
250 g strimmlad kassler
150 g skivade champinjoner
½ hackad gul lök
2 msk smör
1-2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
nymald svartpeppar
1 tsk torkad oregano
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 dl riven mozzarella
färsk basilika
ris
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Halvera paprikorna och rena bort kärnhuset. Ställ dem i en ungssäker form och grädda dem mitt i ugnen 10-15 minuter.
Höj ugnen till 275 grader.
Bryn lök, kassler och svamp i en stekpanna. Pressa på vitlök. Krydda med salt, peppar och oregano. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt sjuda några minuter.
Fyll paprikorna med kasslerröran och lägg på mozzarellan.
Gratinera i övre delen av ugnen c:a 10 minuter.
Garnera med färsk basilika och servera med ris och sweet chilisås.