Kasslerfyllda paprikor

Fyllda paprikor i en uppdaterad version. En enkel och färgsprakande vardagsrätt. Paprikorna är fyllda med kassler, champinjoner och lök. Medan de gratineras i ugnen hinner man få undan disken och kan njuta av maten.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

2 röda paprikor
2 gula paprikor
250 g strimmlad kassler
150 g skivade champinjoner
½ hackad gul lök
2 msk smör
1-2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
nymald svartpeppar
1 tsk torkad oregano
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 dl riven mozzarella
färsk basilika
ris

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

Halvera paprikorna och rena bort kärnhuset. Ställ dem i en ungssäker form och grädda dem mitt i ugnen 10-15 minuter.

Höj ugnen till 275 grader.

Bryn lök, kassler och svamp i en stekpanna. Pressa på vitlök. Krydda med salt, peppar och oregano. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt sjuda några minuter.

Fyll paprikorna med kasslerröran och lägg på mozzarellan.

Gratinera i övre delen av ugnen c:a 10 minuter.

Garnera med färsk basilika och servera med ris och sweet chilisås.

Fler liknande recept