En god kycklingrrätt som passar bäst att göra under förhösten. Då både rotfrukterna och kantarellerna är som bäst.
Kantarellkyckling
Ingredienser (4 portion)
4 kycklingfiléer
1+1 tsk salt
1+1 krm svartpeppar
3 msk smör
1 liter kantareller
1 purjolök
2 morötter
2 palsternacka
2 dl Crème Bonjour Cusine vitlök och örter
Tillagning
Krydda kycklingen med hälften av salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Låt den eftersteka under lock c:a 10 minuter.
Skala morötterna och palsternackan. Rensa svampen. Skär av blasten på löken. Skär grönsakerna i långa bitar.
Stek grönsakerna i smör i en stekpanna.
Ta upp dem och stek kantarellerna i smör några minuter.
Blanda kantareller och grönsaker. Krydda med salt och peppar.
Servera kycklingen med lök, morötter och svamp.
Klicka på Crème Bonjour Cusine vitlök och örter.