Kålsoppa

God och nyttig kålsoppa från Toscana. Detta är ett storkok, blir det något över är kålsoppa utmärkt som lunchlåda.

Ingredienser (6 portion)

2 pkt tärnad bacon
1-2 strimmlade gula lökar
3-4 skivad vitlöksklyftor
1 skivad purjolök
1 skivad savoykål
1 dl olivolja
3 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
4 kvistar färsk timjan
2 lagerblad
salt
nymald svartpeppar
2 förpackningar kidneybönor
3-4 skivor dagsgammalt bröd

Tillagning

Hetta upp olivoljan i en stor kastrull.

Fräs bacon, lök, vitlök, purjolök och savoykål utan att det tar färg.

Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, timjan och lagerblad.

Låt småkoka 1 timme.

Smaka av med salt och peppar.

Skölj kidneybönorna och skär brödet i tärningar.

Vänd ner kidneybönor och bröd innan servering.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält