
God och nyttig kålsoppa från Toscana. Detta är ett storkok, blir det något över är kålsoppa utmärkt som lunchlåda.
God och nyttig kålsoppa från Toscana. Detta är ett storkok, blir det något över är kålsoppa utmärkt som lunchlåda.
2 pkt tärnad bacon
1-2 strimmlade gula lökar
3-4 skivad vitlöksklyftor
1 skivad purjolök
1 skivad savoykål
1 dl olivolja
3 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
4 kvistar färsk timjan
2 lagerblad
salt
nymald svartpeppar
2 förpackningar kidneybönor
3-4 skivor dagsgammalt bröd
Hetta upp olivoljan i en stor kastrull.
Fräs bacon, lök, vitlök, purjolök och savoykål utan att det tar färg.
Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, timjan och lagerblad.
Låt småkoka 1 timme.
Smaka av med salt och peppar.
Skölj kidneybönorna och skär brödet i tärningar.
Vänd ner kidneybönor och bröd innan servering.