Kålpudding

Kålpudding är svensk husmanskost när den är som allra bäst. Laga den på hösten när kålen är riktigt fräsch och mjäll. Kålpudding är en lite enklare variant till kåldolmar men minst lika god.

Servera med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

1 vitkålshuvud
2-3 dl vatten
400 g blandfärs
1 krm vitpeppar
1 tsk salt

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda köttfärsen med vatten, salt och peppar till en lös smet.

Ta bort de yttre bladen på kålen och släng dem. Skär resterande kål i tärningar. Bryn kålen en stund men inte så att den blir bränd.

Lägg hälften av den stekta kålen i en ugnssäker form. Bred över med den lösa smeten och täck med resten av kålen.

Grädda i c:a 45 minuter.

Fler liknande recept