
Lättlagad svensk klassiker som passar extra bra på sommaren. Laxen kan förberedas upp till två dygn i förväg och stå och dra i sin lag. Servera gärna med inlagd gurka och dillmajonnäs.
Lättlagad svensk klassiker som passar extra bra på sommaren. Laxen kan förberedas upp till två dygn i förväg och stå och dra i sin lag. Servera gärna med inlagd gurka och dillmajonnäs.
500 g laxfilé
½ dl vitvinsvinäger
½ dl strösocker
3 dl kallt vatten
1 msk salt
½ skivad rödlök
1 skalad och skivad morot
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 dl färsk hackad dill
Skär laxen i bitar om ca 3x3 cm.
Blanda övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter.
Lägg i fisken och koka någon minut. Se till att lagen täcker ordentligt. Ta kastrullen från värmen och låt laxen svalna i lagen.
Servera med kokt potatis, dillmajonnäs och inlagd gurka.