Kalkonschnitzel med solroscrème

En lättlagad och nyttig rätt med kalkonschnitzel. Kalkonschnizel är väldigt mört och snabbstekt.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4 kalkonschnitzlar
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Solroscrème
1-2 vitlöksklyftor
½ röd chilifrukt
1 dl solrosfrön
3 msk färsk koriander
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl olivolja
salt
nymald svartpeppar
Till servering
farfallepasta
apelsinskivor
pinjenötter
färska korianderblad

Tillagning

Solroscrème: Skala vitlöken och lägg klyftorna i en matberedare.

Tag bort kärnor och hinnor från chilin och och dela den i mindre bitar. Lägg chilin i matberedaren tillsammans med färsk koriander och solrosfrön.

Sätt i gång maberedaren och droppa under körningen ner apelsinjuicen.

Tillsätt sedan olivoljan i en fin stråle och kör till en jämn crème.

Smaka av med salt och peppar.

Kalkonschnitzlarna: Blanda samman ströbrödet med salt och svartpeppar.

Vispa upp ägget.

Vänd schnitzlarna i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet.

Stek schnitzlarna gyllengula i lite smör på båda sidorna i några minuter.

Koka pastan och blanda den med hälften av solroscrèmen.

Servera schnitzlarna med farfallen, apelsinklyftor, pinjenötter, färsk koriander och resten av solroscrèmen.

Fler liknande recept