En lättlagad och nyttig rätt med kalkonschnitzel. Kalkonschnizel är väldigt mört och snabbstekt.
Kalkonschnitzel med solroscrème
Ingredienser (4 portion)
4 kalkonschnitzlar
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Solroscrème
1-2 vitlöksklyftor
½ röd chilifrukt
1 dl solrosfrön
3 msk färsk koriander
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl olivolja
salt
nymald svartpeppar
Till servering
farfallepasta
apelsinskivor
pinjenötter
färska korianderblad
Tillagning
Solroscrème: Skala vitlöken och lägg klyftorna i en matberedare.
Tag bort kärnor och hinnor från chilin och och dela den i mindre bitar. Lägg chilin i matberedaren tillsammans med färsk koriander och solrosfrön.
Sätt i gång maberedaren och droppa under körningen ner apelsinjuicen.
Tillsätt sedan olivoljan i en fin stråle och kör till en jämn crème.
Smaka av med salt och peppar.
Kalkonschnitzlarna: Blanda samman ströbrödet med salt och svartpeppar.
Vispa upp ägget.
Vänd schnitzlarna i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet.
Stek schnitzlarna gyllengula i lite smör på båda sidorna i några minuter.
Koka pastan och blanda den med hälften av solroscrèmen.
Servera schnitzlarna med farfallen, apelsinklyftor, pinjenötter, färsk koriander och resten av solroscrèmen.