Julens fruktsallad med rostade nötter

Julig och fräsch fruktsallad av Leif Mannerström.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

2 mandariner
1 apelsin
2 blodapelsiner
1 äpple, gärna Ingrid Marie
¼ ananas
1 dl granatäpplekärnor
1 färskt fikon
1 dl vindruvor
½ dl gula russin
Sockerlag
1 dl vatten
1 dl strösocker
½ vaniljstång, halverad på längden
2 kanelstänger
2 stjärnanis
2 msk Cointreau eller rom
Till garnering
1 dl rostade hassel- och pecannötter
mynta

Tillagning

Dela vaniljstången på längden.

Koka upp vatten och socker med vanilj, kanel och stjärnanis i en kastrull. Låt kryddorna dra i sockerlagen tills den svalnat.

Sila bort kryddorna och tillsätt Cointreau eller rom.

Skär bort skalet från citrusfrukterna. Skiva mandarinerna tunt och skär apelsinerna i bitar. Skär äpplet, ananas och fikon i tunna klyftor. Dela vindruvorna.

Lägg upp all frukt vackert på ett fat. Slå på kryddlagen och låt fruktsalladen marinera i ett par timmar före servering.

Fler liknande recept