
Smakrik kycklinggryta med ben och allt.
Smakrik kycklinggryta med ben och allt.
1 ½ kg kycklingdelar med ben
havssalt
nymald svartpeppar
6 lagerblad
4 skivade vitlöksklyftor
2 kvistar färsk rosmarin
lite vetemjöl
½ flaska rött vin
olivolja
8 sardellfiléer
en näve svarta oliver
12 hela champinjoner på burk
Salta och peppra kycklingbitarna och lägg i en skål.
Lägg i lagerblad, den krossade vitlöken och rosmarin och täck med vin. Låt marinera i någon timme.
Torka av kycklingbitarna och vänd dem i lite vetemjöl, spara marinaden.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.
Hetta upp olivolja i en stor gryta och lägg i sardeller, skivad vitlök och oliver och fräs tills sardellerna smält.
Lägg i kycklingen och champinjonerna.
Häll över marinad och tomater och låt puttra i 1 ½ timme.
Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.