Jägarens kycklinggryta

Smakrik kycklinggryta med ben och allt.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

1 ½ kg kycklingdelar med ben
havssalt
nymald svartpeppar
6 lagerblad
4 skivade vitlöksklyftor
2 kvistar färsk rosmarin
lite vetemjöl
½ flaska rött vin
olivolja
8 sardellfiléer
en näve svarta oliver
12 hela champinjoner på burk

Tillagning

Salta och peppra kycklingbitarna och lägg i en skål.

Lägg i lagerblad, den krossade vitlöken och rosmarin och täck med vin. Låt marinera i någon timme.

Torka av kycklingbitarna och vänd dem i lite vetemjöl, spara marinaden.

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.

Hetta upp olivolja i en stor gryta och lägg i sardeller, skivad vitlök och oliver och fräs tills sardellerna smält.

Lägg i kycklingen och champinjonerna.

Häll över marinad och tomater och låt puttra i 1 ½ timme.

Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.

Fler liknande recept