Italienska ugnsrostade grönsaker

Italienskt tillbehör som funkar både som antipasti och som tillbehör till grillat kött.

Ingredienser (4 portion)

2 rödlökar
1 gul paprika
1 fänkål
1 zucchini
½ dl olivolja
4 mogna tomater
2 vitlöksklyftor
1 näve bladpersilja
finrivet skal av 1 citron
flingsalt
nymalen svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och klyfta rödlöken.

Skär paprikan i mindre bitar.

Skiva fänkålen.

Halvera zucchinin och skär i breda halvmånar.

Lägg bakplåtspapper på en djup plåt, lägg på grönsaker och ringla på olivolja. Salta och peppra.

Rosta grönsakerna i ugnen i knappt en halvtimme.

Klyfta tomaterna och lägg in när halva tiden återstår.

Hacka persilja, pressa vitlök och blanda det med citronskal och strö på de färdigrostade grönsakerna.

Låt svalna innan servering.

Fler liknande recept