Italiensk vegetarisk paj

Vegetarisk paj där man inte saknar kött det minsta. Man kan variera lite och till exempel byta ut den rostade paprikan eller den inlagda kronärtskockorna mot soltorkade tomater.

Ingredienser (4 portion)

Pajdeg
300 g vetemjöl
150 g smör
1 msk olivolja
3 tsk havssalt
1 dl vatten
Fyllning
250 g färsk broccoli
1/2 burk inlagda kronärtskockor
1/2 burk inlagd grillad paprika
1 dl svarta oliver
125 g mozzarella
ev. färsk basilika
Äggstanning
3 ägg
1 dl mjölk
1 burk crème fraiche tomat basilika
1 msk havssalt
nymald svartpeppar

Tillagning

Pajdeg: Hyvla smöret och blanda med mjölet och saltet.

Tillsätt nästan allt vattnet och olivoljan och arbeta ihop till en deg.

Tillsätt resten av vattnet om det behövs. Ställ kallt minst en halvtimme.

Sätt ugnen på 225 grader.

Kavla ut den på ett lätt mjölat bakbord.

Klä en springform med degen. Se till att kanterna blir höga. Stick hål i botten av pajskalet.

Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Pajdeg: Skär loss de små broccolibuketterna från den grova stammen. Koka dem i saltat vatten i 2 minuter. Låt rinna av.

Fördela broccoli, inlagda kronärtskockor, grillad paprika, nyurkärnade svarta oliver, riven mozzarella och ev. färsk basilika i det förgräddade skalet.

Höj värmen till 250 grader.

Äggstanning: Vispa ägg, mjölk, crème fraiche tomat, havssalt och svartpeppar och häl ovanpå grönsakerna i pajskalet.

Grädda pajen först i 5 minuter, sänk sen värmen till 225 grader och grädda i ca 20 minuter till tills den stannat.

Låt svalna lite inna servering och servera med grönsaker.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält