
En mustig vegetarisk soppa med indiska smaker, men utan mejeriprodukter. Perfekt för laktosintoleranta.
En mustig vegetarisk soppa med indiska smaker, men utan mejeriprodukter. Perfekt för laktosintoleranta.
2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1 tsk stött/malen spiskummin
1 msk oliv- eller rapsolja
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
4 potatisar
2 dl röda linser
250 g haricots verts
2 dl Oatly iMat
500 g krossade tomater
1 liter vatten
Hacka löken.
Fräs löken i oljan tills den blir glansig.
Strimla purjolöken och hacka vitlöken fint och blanda i tillsammans med curryn.
Fräs ett par minuter.
Tillsätt övriga kryddor, buljong, tomat, vatten och iMat.
Koka upp.
Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Lägg i potatisbitarna i soppan och låt koka i 10 minuter.
Tillsätt linser och haricots verts och koka i 10 minuter till.
Smaka av med lite salt och peppar.