Indisk linssoppa

En mustig vegetarisk soppa med indiska smaker, men utan mejeriprodukter. Perfekt för laktosintoleranta.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1 tsk stött/malen spiskummin
1 msk oliv- eller rapsolja
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
4 potatisar
2 dl röda linser
250 g haricots verts
2 dl Oatly iMat
500 g krossade tomater
1 liter vatten

Tillagning

Hacka löken.

Fräs löken i oljan tills den blir glansig.

Strimla purjolöken och hacka vitlöken fint och blanda i tillsammans med curryn.

Fräs ett par minuter.

Tillsätt övriga kryddor, buljong, tomat, vatten och iMat.

Koka upp.

Skala och skär potatisen i mindre bitar.

Lägg i potatisbitarna i soppan och låt koka i 10 minuter.

Tillsätt linser och haricots verts och koka i 10 minuter till.

Smaka av med lite salt och peppar.

Fler liknande recept