Hjärtegod laxpastasallad

En krämig, hälsosam och mycket välkomponerad laxpastasallad för lata sommardagar eller varför inte som vitaminkick en regning höstkväll.

Ingredienser (4 portion)

500 g fusilli
150 g färska sugar snap peas
400 g laxfilé
1 citron
1 dl lätt crème fraîche
100 g färsk rucola
salt

Tillagning

Dela sugar snap peas i mindre bitar.

Koka pastan och tillsätt sugar snap peas när det återstår 3-4 minuter. Skölj av med kallt vatten och låt rinna av.

Koka laxen i lättsaltat vatten 10-12 minuter och låt svalna. Rensa bort skin och skär i mindre bitar.

Riv citronskal och pressa ur saften. Blanda crème fraîche och smaka av med salt.

Skölj rucolan och låt rinna av.

Blanda allt i en stor skål och servera gärna med bröd.

Fler liknande recept