
En krämig, hälsosam och mycket välkomponerad laxpastasallad för lata sommardagar eller varför inte som vitaminkick en regning höstkväll.
En krämig, hälsosam och mycket välkomponerad laxpastasallad för lata sommardagar eller varför inte som vitaminkick en regning höstkväll.
500 g fusilli
150 g färska sugar snap peas
400 g laxfilé
1 citron
1 dl lätt crème fraîche
100 g färsk rucola
salt
Dela sugar snap peas i mindre bitar.
Koka pastan och tillsätt sugar snap peas när det återstår 3-4 minuter. Skölj av med kallt vatten och låt rinna av.
Koka laxen i lättsaltat vatten 10-12 minuter och låt svalna. Rensa bort skin och skär i mindre bitar.
Riv citronskal och pressa ur saften. Blanda crème fraîche och smaka av med salt.
Skölj rucolan och låt rinna av.
Blanda allt i en stor skål och servera gärna med bröd.