Kryddstarka kycklingspett med inspiration från det asiatiska köket som är lätta att grilla och nyttiga att äta. En bra grillrätt som kan förberedas och vänta i kylskåpet tills den rätta glöden infinner sig.
Servera med nykokt ris och en kall sås.
Kryddstarka kycklingspett med inspiration från det asiatiska köket som är lätta att grilla och nyttiga att äta. En bra grillrätt som kan förberedas och vänta i kylskåpet tills den rätta glöden infinner sig.
Servera med nykokt ris och en kall sås.
4 kycklingfiléer
Marianden
3 msk japansk soja
3 msk sesamolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk pressad lime
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk flytande honung
havssalt
nymald svartpeppar
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar (c:a 3x3 cm)
Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingbitarna. Låt marinera i minst 1 timme, gärna betydligt längre.
Lägg träspetten i blöt, minst 1 timme.
Trä upp kycklingbitarna på spetten.
Grilla i 10-15 minuter.