Heta kycklingspett

Kryddstarka kycklingspett med inspiration från det asiatiska köket som är lätta att grilla och nyttiga att äta. En bra grillrätt som kan förberedas och vänta i kylskåpet tills den rätta glöden infinner sig.

Servera med nykokt ris och en kall sås.

Ingredienser (4 portion)

4 kycklingfiléer
Marianden
3 msk japansk soja
3 msk sesamolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk pressad lime
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk flytande honung
havssalt
nymald svartpeppar

Tillagning

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar (c:a 3x3 cm)

Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingbitarna. Låt marinera i minst 1 timme, gärna betydligt längre.

Lägg träspetten i blöt, minst 1 timme.

Trä upp kycklingbitarna på spetten.

Grilla i 10-15 minuter.

Fler liknande recept