
Nyttig wok med massor av smak och grönsaker.
Foto: Mikael Strinnhed
Nyttig wok med massor av smak och grönsaker.
Foto: Mikael Strinnhed
500 g strimlat innanlår
2 msk rapsolja
salt
nymald vitpeppar
2 hackade vitlöksklyftor
2 hackade röda chili
1 snett slantad purjolök
300 g haricots verts
saften av ½ citron
1 tsk sesamolja
1-2 msk sesamfrön
Stekt ris
250 g jasminris
salt
1 msk smör
2 ägg
Koka riset och stek det i smör.
Vispa ihop äggen.
Häll äggen över riset under omrörning. Låt stelna stelnat.
Bryn köttet i olja i en wok eller stekpanna i omgångar tills det fått fin färg.
Salta och peppra och lägg tillbaka allt köttet.
Tillsätt vitlök, chili, purjolök och haricots verts.
Fräs ca 5 min. tills grönsakerna är knapriga.
Häll över citronsaft och smaksätt med sesamolja.
Avsluta med att strö över sesamfrön. Servera genast.