Het räkgryta

Härlig räkgryta för den som uppskatta smakrik asiatisktinfluerad mat.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 röd pepparfrukt
½ dl rapsolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 ½ tsk röd currypasta
1 burk krossade tomater
1 ½ dl kallt vatten
1 ½ dl matlagningsgrädde
½ dl hackad färsk koriander
400 g nyskalade räkor
salt
vitpeppar
färska korianderblad

Tillagning

Skiva löken i tunna klyftor och slanta pepparfrukten. Finhacka vitlöken. Riv ingefäran.

Hetta upp rapsoljan i en stekpanna och stek löken, vitlöken, pepparfrukten och ingefäran på låg värme 2-3 minuter.

Tillsätt spiskummin, gurkmeja och currypasta och rör om ordentligt.

Tillsätt tomater och vatten och låt koka upp. Sänk värmen och koka i 8-10 minuter.

Häll i grädden och den hackade koriandern. Sjud i ca 5 minuter.

Lägg i räkor och smaka av med salt och vitpeppar.

Garnera med hela koriander blad och servera med nykokt ris.

Fler liknande recept