
En enkel, god och billig söndagsstek. Servera med kokt potatis, pressgurka, kokta morötter och gelé.
En enkel, god och billig söndagsstek. Servera med kokt potatis, pressgurka, kokta morötter och gelé.
1 kg benfri fläskkotlett
1 msk smör
salt
svartpeppar
1+1 msk flytande honung
1 gul lök, skivad
10 cm purjolök, skivad
1 morot, i bitar
1 äpple, i klyftor
3-4 dl vatten
1 dl grädde
1 msk arrowrot
soja
Hetta upp en stekgryta med 1 msk smör.
Lägg i steken och bryn runt om.
Salta, peppra och häll honung direkt på steken.
Tillsätt lök, purjolök, morot och äpple. Häll över 3 dl av vattnet.
Koka upp och låt puttra i en halvtimme.
Vänd steken och låt puttra i ytterligare 30 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.
Kontrollera med en köttermometer att köttet är c:a 70 grader.
Ta upp köttet och låt vila under tiden såsen tillreds.
Sila upp skyn i en bringare och häll tillbaka den i den tomma stekgrytan. Tillsätt 1 dl grädde.
Red med 1 msk arrowrot utblandat i lite kallt vatten och låt såsen koka upp. Smaka av med soja, honung, salt och peppar.