
Råbiff är en favoriträtt. Det kan vara svårt att få tag på säkert nötkött i Sverige så därför bör man halstra sin råbiff. Vill man lyxa till det lite extra kan man ta kapris istället för ättiksgurka.
Råbiff är en favoriträtt. Det kan vara svårt att få tag på säkert nötkött i Sverige så därför bör man halstra sin råbiff. Vill man lyxa till det lite extra kan man ta kapris istället för ättiksgurka.
600 g nymald nötfärs
2 msk hackad lök
2 msk hackad rödbeta
2 msk hackad ättiksgurka
1 msk fransk senap
salt och peppar
Kryddsmör
2-3 msk smör
1 finhackad rödlök
1 dl rött matlagningsvin
Blanda ingredienserna till råbiffen och låt smeten vila medan du gör smöret.
Fräs den hackade rödlöken i obetydligt med smör. Slå på vinet och låt det koka in. Häll över i en kall skål och låt svalna. Lägg i ett par matskedar smör och när detta mjuknat mixar du med något lämpligt redskap, en gaffel om du inte har något annat.
Forma fyra råbiffar och halstra dem hastigt i het panna, en halv minut per sida ungefär. En klick smöt på varje råbiff och maten är klar.