Råbiff är en favoriträtt. Det kan vara svårt att få tag på säkert nötkött i Sverige så därför bör man halstra sin råbiff. Vill man lyxa till det lite extra kan man ta kapris istället för ättiksgurka.
Halstrad råbiff
Ingredienser (4 portion)
600 g nymald nötfärs
2 msk hackad lök
2 msk hackad rödbeta
2 msk hackad ättiksgurka
1 msk fransk senap
salt och peppar
Kryddsmör
2-3 msk smör
1 finhackad rödlök
1 dl rött matlagningsvin
Tillagning
Blanda ingredienserna till råbiffen och låt smeten vila medan du gör smöret.
Fräs den hackade rödlöken i obetydligt med smör. Slå på vinet och låt det koka in. Häll över i en kall skål och låt svalna. Lägg i ett par matskedar smör och när detta mjuknat mixar du med något lämpligt redskap, en gaffel om du inte har något annat.
Forma fyra råbiffar och halstra dem hastigt i het panna, en halv minut per sida ungefär. En klick smöt på varje råbiff och maten är klar.