Hälsotallrik med kyckling

En hälsotallrik ska vara både god, fräsch och nyttig. Denna hälsotallrik med kyckling har en god bönsallad och kesoröra.

Servera gärna med Barley water.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4 kycklingfiléer
olivolja
salt
svartpeppar
Quinoa
4 portioner quinoa
Bönsallad
1 burk svarta bönor
3 morötter, grovt rivna
½ purjolök, skivad
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt
vitpeppar
Kesoröra
200 g keso
10 basilikablad
10 gröna oliver med chili, skivade
örtsalt
svartpeppar
Grönsaker
avokado
groddar
småtomater
gurka

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Bryn kycklingfiléerna i olivolja i en het stekpanna.

Salta och peppra och ställ in i ugnen c:a 15-20 minuter

Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen.

Blanda ingredienserna till bönsalladen och smaka av med salt och peppar.

Blanda ingredienserna till kesoröran och smaka av med örtsalt och peppar.

Skala avokadon och skiva den grovt.

Lägg upp allt snyggt på 4 tallrikar och servera med vatten.

Fler liknande recept