
Enkel fiskgratäng med mycket smak och fin färg. Servera fiskgratängen med ris eller pressad potatis.
Enkel fiskgratäng med mycket smak och fin färg. Servera fiskgratängen med ris eller pressad potatis.
500-600 g hokifilé eller torskfilé
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
½ purjolök
1 röd eller gul paprika
2 dl crème fraiche saffran- och tomat
1 burk kräftsstjärtar (170 g)
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg den färska eller tinade fisken i en ugnssäker form.
Salta och peppra.
Strimla purjolök och skär paprika i små tärningar. Lägg grönsakerna på fisken.
Klicka crème fraiche över fisken och baka den mitt i
ugnen 20-25 minuter.
Häll av lagen från kräftstjärtarna och lägg dem på gratängen under de sista 5 minuterna.
Servera med kokt ris eller pressad potatis.