Gyllengul fiskgratäng med kräftstjärtar

Enkel fiskgratäng med mycket smak och fin färg. Servera fiskgratängen med ris eller pressad potatis.

Ingredienser (4 portion)

500-600 g hokifilé eller torskfilé
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
½ purjolök
1 röd eller gul paprika
2 dl crème fraiche saffran- och tomat
1 burk kräftsstjärtar (170 g)

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg den färska eller tinade fisken i en ugnssäker form.

Salta och peppra.

Strimla purjolök och skär paprika i små tärningar. Lägg grönsakerna på fisken.

Klicka crème fraiche över fisken och baka den mitt i
ugnen 20-25 minuter.

Häll av lagen från kräftstjärtarna och lägg dem på gratängen under de sista 5 minuterna.

Servera med kokt ris eller pressad potatis.

Fler liknande recept