Grönsaks- och svampspett

Snygga och nyttiga grillspett med svamp och grönsaker. Grönsaks- och svampspett passar som tillbehör till det mesta i grillväg.

Ingredienser (6 portion)

1 zucchini
1 aubergine
1 röd paprika
1 tsk salt
150 g steklök
150 g färska champinjoner
2 msk rapsolja
Till pensling
½ dl olivolja
2 klyftor vitlök
salt och peppar

Tillagning

Dela svamparna i halvor eller kvartar om de är riktigt stora.

Ansa och skär zucchini och aubergine i lagom stora bitar.

Ansa paprikan och skär den i lagom bitar.

Varva svamp, zucchini, aubergine, paprika och lök på grillspett av metall eller träspett (som legat i blöt i minst en halvtimme).

Blanda olivolja, pressad vitlök, salt och peppar. Pensla blandningen på grönsakerna.

Tänd grillen och låt den brinna ut till en fin glöd.

Grilla dem 2-3 minuter på varje sida.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält