Fräsch och nyttig förrätt till en försommarmiddag.
Grön sparrissoppa
Ingredienser (6 portion)
450 g färsk grön sparris
1 gul lök
7 dl kallt vatten
1 ½ grönsaksbuljongtärning
5 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
smör
salt
nymald vitpeppar
strösocker
Tillagning
Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten.
Häll av vattnet. (Spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.)
Skala och finhacka löken.
Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg.
Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde.
Låt koka i 10-15 minuter.
Smaka av med salt och vitpeppar och en nypa socker.
Mixa soppan med en matberedare.
Sila soppan för att få den riktigt slät.
Servera med nybakat vitt bröd.