Den lite torra zucchinin blir saftig av grillning. Det är klart att det går att göra i en stekpanna också. Den behöver smak. Så fyllningen mellan är viktig och ska vara riklig.
Grillad zucchini med rosmarin och sej
Ingredienser (4 portion)
2 zucchini (600 g)
3 msk olivolja
200 g fetaost i små tärningar
4 msk hackad färsk mejram
finrivet skal och saft av 1 lime (80 g)
400 g sejfilé
salt och peppar
4 blötlagda grillspett
Äppelsallad
2 dl turkisk yoghurt
1 skalad vitlöksklyfta
2 äpplen (200 g)
salt och peppar
Tillagning
Börja med att göra äppelsalladen. Blanda yoghurten med pressad vitlök, salt och peppar. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna strimlor. Blanda dem med yoghurten. Ställ kallt till servering.
Dela zucchinin i 2 delar. Dela dem sedan på längden. Skär av lite på den runda sidan så att de kan ligga plant med snittytan uppåt. Pensla dem med lite olja och grilla dem cirka 5 minuter på varje sida. Salta och peppra. Fördela fetaost, mejram samt finrivet limeskal och saft på 4 av zucchinibitarna. Lägg de andra 4 bitarna ovanpå.
Skär fisken i mindre jämnstora bitar. Fördela dem på spetten. Strila över lite olja, salta och peppra. Grilla cirka 2 minuter på varje sida, totalt cirka 8 minuter. Servera zucchinin med spetten och äppelsalladen.