Grekiska köttbullar

Smakrika alternativa köttbullar. Serveras med pasta.

Ingredienser (5 portion)

2 skivor formbröd
1 ½ dl vatten
500 g nötfärs
100 g fetaost
75 g hackad skållad sötmandel
3 pressade klyftor vitlök
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk torkad basilika
Tomatsås
8 dl krossade tomater
1 buljongtärning
1 msk honung

Tillagning

Smula formbrödet i en bunke.

Häll på vatten och låt brödet dra en stund.

Rör ner färs, smulad fetaost, sötmandel, vitlök, ägg, salt och basilika.

Forma till köttbullar.

Tomatsås: Blanda tomater, buljongtärning och honung i en kastrull.

Låt såsen koka i några minuter.

Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och låt dem koka tills de är färdiga, tar 5-10 minuter.

Servera med kokt pasta.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält