Smakrika alternativa köttbullar. Serveras med pasta.
Grekiska köttbullar
Ingredienser (5 portion)
2 skivor formbröd
1 ½ dl vatten
500 g nötfärs
100 g fetaost
75 g hackad skållad sötmandel
3 pressade klyftor vitlök
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk torkad basilika
Tomatsås
8 dl krossade tomater
1 buljongtärning
1 msk honung
Tillagning
Smula formbrödet i en bunke.
Häll på vatten och låt brödet dra en stund.
Rör ner färs, smulad fetaost, sötmandel, vitlök, ägg, salt och basilika.
Forma till köttbullar.
Tomatsås: Blanda tomater, buljongtärning och honung i en kastrull.
Låt såsen koka i några minuter.
Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och låt dem koka tills de är färdiga, tar 5-10 minuter.
Servera med kokt pasta.