En fräsch och smakrik köttfärslimpa med fetaost och oliver.
Servera med kokt potatis.
En fräsch och smakrik köttfärslimpa med fetaost och oliver.
Servera med kokt potatis.
600 g nötfärs
100 g fetaost
1 röd paprika
1 ägg
1 dl vispgrädde
½ dl ströbröd
2 msk tomatpuré
1 gul lök
10 urkärnade oliver
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ströbröd och vispgrädde. Låt stå och svälla i 10 minuter.
Tärna paprikan och riv löken.
Blanda nötfärs, ströbröd, ägg, kryddor i en skål till en jämn smet.
Smula i fetaost, lägg i de tärnade paprikorna, rivna löken och oliverna i smeten.
Lägg smeten i en avlång bröd form (1 ½ liter).
Grädda mitt i ugnen i 50-60 minuter.