Grekisk köttfärslimpa

En fräsch och smakrik köttfärslimpa med fetaost och oliver.

Servera med kokt potatis.

Ingredienser (4 portion)

600 g nötfärs
100 g fetaost
1 röd paprika
1 ägg
1 dl vispgrädde
½ dl ströbröd
2 msk tomatpuré
1 gul lök
10 urkärnade oliver
salt och peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ströbröd och vispgrädde. Låt stå och svälla i 10 minuter.

Tärna paprikan och riv löken.

Blanda nötfärs, ströbröd, ägg, kryddor i en skål till en jämn smet.

Smula i fetaost, lägg i de tärnade paprikorna, rivna löken och oliverna i smeten.

Lägg smeten i en avlång bröd form (1 ½ liter).

Grädda mitt i ugnen i 50-60 minuter.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält