Gravad lax med vattenmelon och fetaost

Gravad lax måste vara den bästa vardagsmaten. Den är ju bara att skiva upp. Det finns bra färdiggravad lax att köpa men det är busenkelt att grava själv (och mycket billigare) så här finns inget att skylla på. Vattenmelon och fetaost är gott ihop,. Grava minst dubbel mångd lax så finns det till lunchen dan efter också.

Något man absolut inte under några omständigheter slänga korianderstjälkarna, där sitter smaken! Gillar man inte koriander är det bara att ta bort det ur receptet, det blir (nästan) lika gott ändå

Ingredienser (4 portion)

Fisk
600 g laxfilé
1 msk salt
1 msk socker
2 krm svartpeppar
Vattenmelon och fetaost
400 g vattenmelon
150 g sugar snaps
1 fänkål
2 salladslökar
10 kvistar koriander
2 röda chilifrukter, urkärnade
1 dl rostade cashewnötter
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
salt, svartpeppar
200 g fetaost

Tillagning

Gnid in laxen med salt, socker och peppar. Här är det viktigt med rätt mängd.

Lägg fisken på ett fat med plastfilm över och grava över natten. Skär snygga skivor före servering.

Skär melonen i tärningar. Halvera sockerärtorna. Skiva fänkål, salladslök, koriander och chili.

Blanda alla grönsakerna med cashewnötter, vinäger och olivola. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp och smula över featosten.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält