
Kommer man över lite älg- eller rådjursfärs är det här ett enkelt, nyttigt och gott sätt att tillaga den. En GI-rätt som det går utmärkt att servera till fest.
Kommer man över lite älg- eller rådjursfärs är det här ett enkelt, nyttigt och gott sätt att tillaga den. En GI-rätt som det går utmärkt att servera till fest.
8 potatisar
1 ägg
½ matlagningsgrädde
2 msk havrekli
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
400 g viltfärs
salt
peppar
rapsolja
smör
2 dl kesella
½ dl crème fraiche
färsk timjan
Koka potatisen och låt den svalna i kallt vatten.
Knäck ägget i en bunke och blanda ner matlagningsgrädde och havrekli.
Riv i schalottenlöken och vitlöken.
Tillsätt viltfärsen.
Salta och peppra.
Blanda alltsammans.
Forma till köttbullar.
Stek köttbullarna i rapsolja och smör.
Blanda crème fraiche, kesella och hackad färsk timjan.
Smaka av med salt och peppar. Skär potatisen i kuber och blanda i.
Servera med färsk timjan och kokta grönsaker.