GI-viltfärsköttbullar med potatissallad

Kommer man över lite älg- eller rådjursfärs är det här ett enkelt, nyttigt och gott sätt att tillaga den. En GI-rätt som det går utmärkt att servera till fest.

Ingredienser (4 portion)

8 potatisar
1 ägg
½ matlagningsgrädde
2 msk havrekli
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
400 g viltfärs
salt
peppar
rapsolja
smör
2 dl kesella
½ dl crème fraiche
färsk timjan

Tillagning

Koka potatisen och låt den svalna i kallt vatten.

Knäck ägget i en bunke och blanda ner matlagningsgrädde och havrekli.

Riv i schalottenlöken och vitlöken.

Tillsätt viltfärsen.

Salta och peppra.

Blanda alltsammans.

Forma till köttbullar.

Stek köttbullarna i rapsolja och smör.

Blanda crème fraiche, kesella och hackad färsk timjan.

Smaka av med salt och peppar. Skär potatisen i kuber och blanda i.

Servera med färsk timjan och kokta grönsaker.

Fler liknande recept