GI-fisk i ugn med ungsrostade grönsaker

Pepparrot ger den här GI-rätten bra sting. Fisk i folie är ett bra och extra nyttigt sätt att tilllaga den på. Servera gärna med en blandad sallad.

Ingredienser (4 portion)

fullkornsris
400 g hokifilé
salt
peppar
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 lite zucchini
2 dl kesella
½ dl crème fraiche 34%
3 msk riven pepparrot

Tillagning

Koka fullkornsriset enligt anvisningar på förpackningen.

Sätt ugnen på 200°.

Lägg hokifilén i folie och krydda med salt och peppar. Vik ihop folie.

Strimmla paprikan och hyvla zucchinin och lägg i en olivoljad ungsform. Krydda grönsakerna med salt och peppar och sätt in i ugnen.

Efter 10 min läggs fiskpaketet in i formen i ugnen.

Efter ytterligare 10 kollar man om fisken är klar. Är den inte det sätter man in den i ungefär 5 minuter till.

Blanda kesella, crème fraiche och riven pepparot. Smaka av med lite salt och peppar.

Servera allt med lite extra riven pepparrot.

You May Also Like

1.Danne Karlsson

Riktigt smaskigt och lätt. Tog Hajmal istället för receptets förslag och det fungerade alldeles utmärkt. Tror att torsk skulle vara omptimalt om det inte är för stor filé.


* = Obligatoriskt fält