Pepparrot ger den här GI-rätten bra sting. Fisk i folie är ett bra och extra nyttigt sätt att tilllaga den på. Servera gärna med en blandad sallad.
GI-fisk i ugn med ungsrostade grönsaker
Ingredienser (4 portion)
fullkornsris
400 g hokifilé
salt
peppar
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 lite zucchini
2 dl kesella
½ dl crème fraiche 34%
3 msk riven pepparrot
Tillagning
Koka fullkornsriset enligt anvisningar på förpackningen.
Sätt ugnen på 200°.
Lägg hokifilén i folie och krydda med salt och peppar. Vik ihop folie.
Strimmla paprikan och hyvla zucchinin och lägg i en olivoljad ungsform. Krydda grönsakerna med salt och peppar och sätt in i ugnen.
Efter 10 min läggs fiskpaketet in i formen i ugnen.
Efter ytterligare 10 kollar man om fisken är klar. Är den inte det sätter man in den i ungefär 5 minuter till.
Blanda kesella, crème fraiche och riven pepparot. Smaka av med lite salt och peppar.
Servera allt med lite extra riven pepparrot.