Nyttig och färglad retrorätt som är godast att göra på sensommaren då det finns finast paprikor. Rätten kan förberedas fram till den avslutande ugnsgratineringen.
Fyllda paprikor
Ingredienser (4 portion)
8 paprikor
1 gul lök
500 nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 dl kokt ris
2 msk tomatpuré
2 msk vatten
1 msk paprikapulver
2 tsk mald kummin
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
färsk persilja
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj paprikorna och skär av toppen.
Kärna ur paprikorna och koka dem i några minuter i lättsaltat vatten. Spola av.
Smörj en ugnssäker form.
Skala, hacka och fräs löken i en stekpanna med lite olja.
Stek därefter köttfärsen några minuter. Blanda i den förfrästa löken och pressa ner vitlöken.
Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor.
Rör om och låt sjuda nån minut.
Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken.
Baka i 30-40 minuter mitt i ugnen.