
Nyttig och färglad retrorätt som är godast att göra på sensommaren då det finns finast paprikor. Rätten kan förberedas fram till den avslutande ugnsgratineringen.
Nyttig och färglad retrorätt som är godast att göra på sensommaren då det finns finast paprikor. Rätten kan förberedas fram till den avslutande ugnsgratineringen.
8 paprikor
1 gul lök
500 nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 dl kokt ris
2 msk tomatpuré
2 msk vatten
1 msk paprikapulver
2 tsk mald kummin
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
färsk persilja
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj paprikorna och skär av toppen.
Kärna ur paprikorna och koka dem i några minuter i lättsaltat vatten. Spola av.
Smörj en ugnssäker form.
Skala, hacka och fräs löken i en stekpanna med lite olja.
Stek därefter köttfärsen några minuter. Blanda i den förfrästa löken och pressa ner vitlöken.
Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor.
Rör om och låt sjuda nån minut.
Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken.
Baka i 30-40 minuter mitt i ugnen.