Fyllda paprikor

Nyttig och färglad retrorätt som är godast att göra på sensommaren då det finns finast paprikor. Rätten kan förberedas fram till den avslutande ugnsgratineringen.

Ingredienser (4 portion)

8 paprikor
1 gul lök
500 nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 dl kokt ris
2 msk tomatpuré
2 msk vatten
1 msk paprikapulver
2 tsk mald kummin
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
färsk persilja

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj paprikorna och skär av toppen.

Kärna ur paprikorna och koka dem i några minuter i lättsaltat vatten. Spola av.

Smörj en ugnssäker form.

Skala, hacka och fräs löken i en stekpanna med lite olja.

Stek därefter köttfärsen några minuter. Blanda i den förfrästa löken och pressa ner vitlöken.

Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor.

Rör om och låt sjuda nån minut.

Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken.

Baka i 30-40 minuter mitt i ugnen.

Fler liknande recept