Fläskkotlett i lergryta

God lergryterätt med fläskkotlett. Vill man kan man byta ut fläskkotletten mot hel fläskkarré eller skinkstek.

Ingredienser (4 portion)

700 g hel kotlettrad
2 dl koncentrerad äppeljuice
2 msk kinesisk soja
1 tsk malen ingefära
2 morötter
1-2 äpplen
1 purjolök
några torkade plommon
flingsalt salt
nymalen svartpeppar

Tillagning

Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 1 timme.

Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål.

Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.

Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar.

Ansa och skölj purjolöken.

Torka av lergrytan lätt.

Lägg morots-, äppel- och purjobitar i botten.

Lägg i köttet. Späcka med torkade plommon.

Häll marinaden över.

Ställ lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader.

Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.

Före servering, strö flingsalt över.

Servera med kokt, pressad potatis och en god sallad.

Fler liknande recept