Fiskspett

Snabblagade grillade fiskspett med räkröra. Sej har ett grövre fiskkött än till exempel torsken och går därför bra att trä upp på grillspett.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

300 g sejfilé
300 g laxfilé
1 msk smör- och rapsolja
1 ½ tsk flytande honung
1 ½ tsk stötta dillfrön
1 tsk salt
Räkröra
2 dl kesella
250 g räkor med skal
2 msk hackad färsk dill
½ tsk salt

Tillagning

Sätt ugnen på 250 grader och grill.

Räkröra: Skala och hacka räkorna grovt

Blanda räkhacket med kesella och färsk dill.

Smaka av med salt.

Fiskspett: Skär fisken i jämnstora kuber.

Trä upp fiskbitarna på grillspett och lägg spetten på en smord plåt.

Blanda smör- & rapsolja, honung, dillfrö och salt och pensla spetten med blandningen.

Grilla i ugnen 5-7 minuter.

Vänd spetten efter halva tiden.

Servera med kokt potatis och sallad.

Fler liknande recept