Snabblagade grillade fiskspett med räkröra. Sej har ett grövre fiskkött än till exempel torsken och går därför bra att trä upp på grillspett.
Fiskspett
Ingredienser (4 portion)
300 g sejfilé
300 g laxfilé
1 msk smör- och rapsolja
1 ½ tsk flytande honung
1 ½ tsk stötta dillfrön
1 tsk salt
Räkröra
2 dl kesella
250 g räkor med skal
2 msk hackad färsk dill
½ tsk salt
Tillagning
Sätt ugnen på 250 grader och grill.
Räkröra: Skala och hacka räkorna grovt
Blanda räkhacket med kesella och färsk dill.
Smaka av med salt.
Fiskspett: Skär fisken i jämnstora kuber.
Trä upp fiskbitarna på grillspett och lägg spetten på en smord plåt.
Blanda smör- & rapsolja, honung, dillfrö och salt och pensla spetten med blandningen.
Grilla i ugnen 5-7 minuter.
Vänd spetten efter halva tiden.
Servera med kokt potatis och sallad.