
Hemgjorda fiskpinnar är både nyttigare och godare än matindustrins variant. Servera fiskpinnarna med kokt eller pressad potatis eller potatismos.
Hemgjorda fiskpinnar är både nyttigare och godare än matindustrins variant. Servera fiskpinnarna med kokt eller pressad potatis eller potatismos.
400 g djupfryst torsk eller hokifilé
salt
nymald svartpeppar
Dubbelpanering
1-2 dl vetemjöl
2-3 dl ströbröd
2-3 ägg
Ta ut torskblocket och låt det tina lite.
Häll mjöl och ströbröd på vars en djup tallrik.
Vispa äggen i en annan tallrik.
Skär torskblocket i fiskpinnebitar. Salta och pepprabitarna lätt.
Vänd varje fiskpinne först i mjölet, sen i äggvispet och sist i ströbrödet.
Stek i smör på medelvärme tills de fått fin färg.
Servera med potatis i någon form.