Fiskkakor

Ingefära, citrongräs, fisksås, koriander, mynta…

Det här smakar Thailand i kvadrat. Lägg besticken åt sidan. Den här rätten äts med fördel med händerna.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

300 g blandad fiskfilé, finhackad
100 g blandade skaldjur (gärna krabba, pilgrimsmusslor, räkor), finhackade
½ citrongräs, bara det vita, finhackat - nästan pulvriserat
2 chili, urkärnade och finhackade
½ dl finhackad koriander
3 cm ingefära, riven
2 salladslökar, tunt skivade
1 msk majonnäs
salt
½ dl panko (japanskt ströbröd) + lite extra, till panering
matolja, till stekning
Till servering
isbergsblad
mynta
koriander
Nemsås
½ dl fisksås
1 msk palmsocker (eller vanligt socker)
1 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 msk strimlad mynta
1 chili, skivad
1 lime, skivad

Tillagning

Blanda samtliga ingredienser utom panko och olja i en bunke. Forma till små kakor, panera dem i panko.

Stek fiskkakorna i matolja 2-3 minuter på varje sida.

Vira in de nystekta fiskkakorna i isbergsblad tillsammans med mynta och koriander.

Doppa dem i nemsås, se recept nedan.

Nemsås: Blanda samtliga ingredienser i en skål.

Fler liknande recept