
Ingefära, citrongräs, fisksås, koriander, mynta…
Det här smakar Thailand i kvadrat. Lägg besticken åt sidan. Den här rätten äts med fördel med händerna.
Ingefära, citrongräs, fisksås, koriander, mynta…
Det här smakar Thailand i kvadrat. Lägg besticken åt sidan. Den här rätten äts med fördel med händerna.
300 g blandad fiskfilé, finhackad
100 g blandade skaldjur (gärna krabba, pilgrimsmusslor, räkor), finhackade
½ citrongräs, bara det vita, finhackat - nästan pulvriserat
2 chili, urkärnade och finhackade
½ dl finhackad koriander
3 cm ingefära, riven
2 salladslökar, tunt skivade
1 msk majonnäs
salt
½ dl panko (japanskt ströbröd) + lite extra, till panering
matolja, till stekning
Till servering
isbergsblad
mynta
koriander
Nemsås
½ dl fisksås
1 msk palmsocker (eller vanligt socker)
1 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 msk strimlad mynta
1 chili, skivad
1 lime, skivad
Blanda samtliga ingredienser utom panko och olja i en bunke. Forma till små kakor, panera dem i panko.
Stek fiskkakorna i matolja 2-3 minuter på varje sida.
Vira in de nystekta fiskkakorna i isbergsblad tillsammans med mynta och koriander.
Doppa dem i nemsås, se recept nedan.
Nemsås: Blanda samtliga ingredienser i en skål.