Fishcakes med Västerbottensost

Använd säsongens fisk, färsk är att föredra men fryst går också bra. Pak choy är en mangoldliknade grönska med vita stjälkar och gröna blad. Servera som förrätt eller som varmrätt tillsammans med ris.

Tips: Servera wokad pak choy som tillbehör till andra rätter, hyvla över Västerbottensost och eventuellt rostade mandlar.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

700 g fiskfilé, benfri
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 dl matlagningsgrädde
1-2 dl Västerbottensost, riven
100 g haricots verts, finstrimlade
4 vårlökar, finstrimlade
½ röd chilifrukt, finhackad
smör till stekning
3 dl cornflakes, krossade
Wokad pak choy
6 pak choy, halverade (alt mangold, kinakål eller spenat)
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor, hackade
flingsalt
Dipsås
1 dl soja
½ dl risvinäger
1 tsk fisksås
1 msk sesamfrön
½ piri-piri, hackad
1 vårlök, hackad

Tillagning

Dela fisken i några bitar och lägg i mixer. Salta och peppra. Mixa några varv, tillsätt grädde och kör smeten tills den är nästan slät. Blanda ner ost, bönor, vårlök och chili.

Forma till ca 14 små biffar med lätt fuktade händer, lägg dem på en lätt fuktad tallrik eller plastfilm så att de inte fastnar.


Blanda samtliga ingredienser till dipsåsen.

Vänd biffarna i cornflakes och stek dem gyllene i smör, ca 1 minut per sida.

Woka pak choy hastigt i olja, krydda med vitlök och salt.

Fler liknande recept