En dos spenatsoppa är bättre än alla kosttillskott. Massor av järn och annat nyttigt. Dessutom gott och mättande. Det här är ett enkelt och billigt recept som man snabbt snor ihop en vardagskväll. Servera gärna med en skiva mjukt
Enkel spenatsoppa
Ingredienser (4 portion)
500 g hackad fryst spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot
4 ägg
Tillagning
Koka äggen. Skala och skär dem i halvor.
Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull.
Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
Rör i grädden i soppan.
Smaka av med salt, peppar och riven muskot.