Enkel kyckling Pad Thai

Thaimat-klassiker här i förenklad och lätt försvenskad variant.

Ingredienser (4 portion)

4 kycklingfiléer
1 msk rapsolja
200 g thaiwokgrönsaker
1 msk rapsolja
1 ägg
300 g vitkål
1 förpackning färdig pad thaisås
Till servering
4 portioner risnudlar
1 dl jordnötter
1 lime
1 salladslök

Tillagning

Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.

Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de fått färg.

Lägg upp kycklingen på ett fat.

Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.

Strö på lite salt och låt ägget stelna.

Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.

Strimla vitkålen och stek ytterligare två minuter.

Häll på pad thaisåsen och blanda väl.

Grovhacka jordnötterna och skär limen i klyftor.

Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med risnudlar, jordnötter, limeklyftor och salladslök.

Fler liknande recept