
En lättlagad gryta med nötkött som passar extra bra en kulen höstdag. Servera med potatis.
En lättlagad gryta med nötkött som passar extra bra en kulen höstdag. Servera med potatis.
1,2 kg nötkött högrev eller fransyska
½ tsk mald svartpeppar
1 ½ tsk salt
2-3 morötter
2-3 palsternackor
1-2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
1 dl rödvin
5 dl vatten
1 msk chilipulver
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk honung
smör
Dela köttet i 4 cm stora bitar.
Skala och dela morötter, palsternackor och lök i lagom stora bitar.
Hacka vitlöksklyftorna i små bitar.
Bryn köttet runt om och lägg i en gryta. Salta och peppra.
Bryn grönsakerna och lägg över i grytan.
Lägg tomatpurén i stekpannan och värm under omrörning.
Tillsätt vinet, vattnet, chilipulvret, vitlöken, kalvfonden och honungen. Låt puttra 2-3 minuter.
Häll över såsen över köttet och grönsakerna. Låt småkoka tills köttet är mört.