En lättlagad gryta med nötkött som passar extra bra en kulen höstdag. Servera med potatis.
Enkel höstgryta
Ingredienser (6 portion)
1,2 kg nötkött högrev eller fransyska
½ tsk mald svartpeppar
1 ½ tsk salt
2-3 morötter
2-3 palsternackor
1-2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
1 dl rödvin
5 dl vatten
1 msk chilipulver
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk honung
smör
Tillagning
Dela köttet i 4 cm stora bitar.
Skala och dela morötter, palsternackor och lök i lagom stora bitar.
Hacka vitlöksklyftorna i små bitar.
Bryn köttet runt om och lägg i en gryta. Salta och peppra.
Bryn grönsakerna och lägg över i grytan.
Lägg tomatpurén i stekpannan och värm under omrörning.
Tillsätt vinet, vattnet, chilipulvret, vitlöken, kalvfonden och honungen. Låt puttra 2-3 minuter.
Häll över såsen över köttet och grönsakerna. Låt småkoka tills köttet är mört.