Enkel couscoussallad

Lättare lunch eller middag för vegetarianen eller den som vill ha något fräscht.

Ingredienser (4 portion)

3 dl vatten
200 g couscous
1 tärning grönsaksbuljong
250 g halverade körsbärstomater
2 mogna halverade och skivade avokador
150 g avrunnen och hackad mozzarella
en handfull spenat eller rucolasallad
Dressing
1 ½ msk pesto
1 msk färskpressad citron
½ dl olivolja

Tillagning

Koka upp vattnet.

Blanda couscous och smulad buljongtärning i en skål. Häll över det kokande vattnet. Lägg på en tallrik över skålen och låt det dra i 5 minuter.

Blanda ingredienserna till dressingen väl i mixer eller skaka i en burk med lock.

Häll dressingen över couscousen och blanda väl med en gaffel.

Blanda couscousen med tomater, avokades och mozzarella. Tillsätt rucolan/spenaten och servera.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält