
Lättare lunch eller middag för vegetarianen eller den som vill ha något fräscht.
Lättare lunch eller middag för vegetarianen eller den som vill ha något fräscht.
3 dl vatten
200 g couscous
1 tärning grönsaksbuljong
250 g halverade körsbärstomater
2 mogna halverade och skivade avokador
150 g avrunnen och hackad mozzarella
en handfull spenat eller rucolasallad
Dressing
1 ½ msk pesto
1 msk färskpressad citron
½ dl olivolja
Koka upp vattnet.
Blanda couscous och smulad buljongtärning i en skål. Häll över det kokande vattnet. Lägg på en tallrik över skålen och låt det dra i 5 minuter.
Blanda ingredienserna till dressingen väl i mixer eller skaka i en burk med lock.
Häll dressingen över couscousen och blanda väl med en gaffel.
Blanda couscousen med tomater, avokades och mozzarella. Tillsätt rucolan/spenaten och servera.