
Fräsch, krispig, nyttig och smakrik sallad. Serverar man med, t.ex parmaskinka, så blir det en hel måltid.
Fräsch, krispig, nyttig och smakrik sallad. Serverar man med, t.ex parmaskinka, så blir det en hel måltid.
2 endiver
1 kruka rucolasallad
några blad rosésallad
¾ dl rostade pinjenötter
1 dl hyvlad parmesan
Vinägrett
1 msk balsamvinäger
1 krm svartpeppar
½ tsk dijonsenap
3 krm salt
4 msk olivolja
Skär bort roten på endiven och dela den i blad. Lägg ut på ett snyggt fat.
Skär rosésalladen i smala strimlor.
Blanda samman rucola och rosésalladen i en skål. Strö det över endivebladen.
Garnera med pinjenötterna och parmesanen.
Skaka ihop ingredienserna till vinägretten och skeda hälften över salladen. Servera resten till.