En god och nyttig indisk linsgryta för veganer och alla andra som gillar grytor med sting i.
Dhai
Ingredienser (4 portion)
1 ½ msk rapsolja
4 pressade vitlöksklyftor
1 urkärnad och finhackad grön chili
2 tsk gurkmeja
2 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 stor finhackad gul lök
200 g röda linser
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk flytande honung
1 msk tomatpuré
salt
vitpeppar
4 portioner nykokt ris
Tillagning
Hetta upp rapsoljan.
Fräs vitlöken och kryddorna i 30 sekunder.
Tillsätt löken och fräs gyllene.
Tillsätt linserna, vattnet och smula i buljongtärningen.
Sjud tills linserna fallit sönder helt 25-30 minuter.
Rör ned tomatpurén och smaksätt med salt, vitpeppar och råsocker.
Servera med ris.