
Grönsaksstavar med dip är klassiskt svenskt fredagsmys som dessutom är nyttigt. Välj grönsaker efter säsong och favoritsmak.
Grönsaksstavar med dip är klassiskt svenskt fredagsmys som dessutom är nyttigt. Välj grönsaker efter säsong och favoritsmak.
1 knippe rädisor
2-3 normalstora morötter av bästa kvalitet
1 blomkålshuvud
1 paprika
Gräddfilsås
3 dl gräddfil
100 g kvibille gräddädel eller vanlig grönmögelost
några stänk tabasco
Mosa osten fint och blanda med gräddfilen i omgångar. Stänk på lite tabasco och smaka av med salt.
Skölj samtliga grönsaker.
Skär bort blasten och roten från rädisorna och lägg dem i isvatten.
Skär bort blasten från morötterna och skär dem i stavar.
Bryt blomkålshuvudet i mindre bitar.
Halvera, ta bort mellanväggs och spola bort kärnor från paprikan och skär den i strimlor.