En god och nyttig couscoussallad. Servera gärna couscoussalladen med arabiskt bröd.
Couscoussallad med het yoghurtmarinerad kyckling
Ingredienser (4 portion)
3-4 kycklingfiléer
Yoghurtmarinad
1 ½ dl turkisk eller grekisk yoghurt
2 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 msk olivolja
½ tsk salt
nymald svartpeppar
Sallad
1 bukett (c:a 250 g) färsk broccoli
30 cocktailtomater
10 soltorkade tomater
1 purjolök
20 gröna oliver
couscous
Tillbehör
crème fraiche paprika & chili
arabiskt bröd
Tillagning
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Blanda alla ingredienser till mainaden och tillsätt kycklingfiléerna.
Rör runt ordentligt och ställ kallt i minst två timmar.
Stek kycklingen i lite olja i en stekpanna.
Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen.
Dela broccolin och koka den några minuter.
Skiva de soltorkade tomaterna, halvera cocktailtomaterna och strimla purjolöken.
Lägg couscous underst på tallrikarna.
Fördela kyckling och grönsakerna ovanpå.
Servera med arabiskt bröd och crème fraiche paprika & chili.