En enkel och lite festlig kycklingrätt som praktiskt nog är även sallad.
Couscous med vitlöksstekt kyckling
Ingredienser (4 portion)
4 portioner couscous
500 g kycklingfilé
rapsolja
salt
vitpeppar
1 vitlöksklyfta
100 g färsk broccoli
10 marinerade soltorkade tomater
20 oliver
1 färsk tomat
1 burk lätt crème fraiche, paprika och chili
Tillagning
Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen.
Dela broccolin i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten några minuter.
Dela filéerna i mindre bitar. Salta och peppra.
Bryn kycklingfiléerna på hög värme och pressa därefter på vitlöken och låt steka några minuter på varje sida.
Strimla de soltorkade tomaterna och dela den färska tomaten i mindre bitar.
Blanda tomatbitarna, broccolin, oliverna och couscousen. Lägg underst på tallriken. Stapla kycklingfilébitarna ovanpå och avsluta med en klick lätt crème fraiche, paprika och chili. Servera genast.