
Nyttig och smakrik laxrätt som är GI. Vill man göra den LCHF tar man bara smör istället för olivolja och vispgrädde istället för matlagningsgrädde.
Nyttig och smakrik laxrätt som är GI. Vill man göra den LCHF tar man bara smör istället för olivolja och vispgrädde istället för matlagningsgrädde.
1 msk olivolja
350 g färsk spenat
4 portionsbitar laxfilé
3 dl matlagningsgrädde
2 msk vitvinsvinäger
100 g chèvreost
1 tsk salt
nymald vitpeppar
2 burkar färdigkokta kidneybönor
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en ugnssäker form och häll lite olivolja i botten.
Skölj spenaten och ta bort de allra grövsta stjälkarna. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i spenaten. Låt den ligga i max 1/2 minut. Ta upp den och skölj i ett durkslag med iskallt vatten. Låt spenaten rinna av och lägg den i formen.
Lägg laxen på spenaten. Strö över salt och lite nymald vitpeppar.
Blanda matlagningsgrädde med vinäger och häll över spenaten.
Smula chèvreosten ovanpå laxen.
Grädda i ugnen i 12-15 minuter.
Skölj bönorna väl och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i en skål.