Caponata

Caponata kan på en bit bröd eller serveras som nyttigt tillbehör till kött, kyckling eller fisk.

Ingredienser (4 portion)

2 medelstora auberginer
salt
olivolja till stekning
1 skivad gul lök
5 skivade stjälkar blekselleri
150 g urkärnade svarta oliver
100 g kapris
2 msk tomatpuré
4 klyftade tomater
2 msk vitvinsvinäger
3 msk strösocker

Tillagning

Skiva auberginerna i centimeter-tjocka skivor, salta lätt och låt ligga och dra i 15 minuter.

Lägg auberginen i ett durkslag och spola av saltet. Skär den i kvartar och stek i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.

Fräs lök och blekselleri i lite olja så att de mjuknar.

Tillsätt oliver, kapris och tomatpuré, och låt puttra en stund.

Blanda ner tomaterna och aubergine.

Smaka av med vinäger och socker och låt alltsammans puttra ca 5 minuter till.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält