En god gryta från Louisiana i USA. Cajuner är en inflytelsrik etnisk grupp i den amerikanska delstaten. De härstammar från fransktalande utvandrare från Arkadien i Kanada. Kännetecken för cajunköket är dess smakrikedom och att det är nyttigt.
Cajungryta med kyckling och chorizo
Ingredienser (4 portion)
600 g kycklingfilé
½ dl kinesisk soja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 tsk chilipulver
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
3 lagerblad
2 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl grädde
3 chorizo
Tillagning
Ansa och skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Blanda kycklingbitarna med soja.
Hacka lök och vitlök.
Stek löken mjuk i olja.
Blanda kryddorna och låt dem fräsa med en stund.
Tillsätt krossad tomat, lagerblad, farinsocker och vatten.
Smula i buljongtärning och koka upp.
Lägg i kycklingbitarna och kokapå låg värme i 15 minuter.
Skiva och stek chorizon.
Lägg ner chorizon i grytan tillsammans med grädden.
Koka upp.
Servera med kokt ris och färsk persilja.