Cajungryta med kyckling och chorizo

En god gryta från Louisiana i USA. Cajuner är en inflytelsrik etnisk grupp i den amerikanska delstaten. De härstammar från fransktalande utvandrare från Arkadien i Kanada. Kännetecken för cajunköket är dess smakrikedom och att det är nyttigt.

Ingredienser (4 portion)

600 g kycklingfilé
½ dl kinesisk soja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 tsk chilipulver
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
3 lagerblad
2 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl grädde
3 chorizo

Tillagning

Ansa och skär kycklingfiléerna i mindre bitar.

Blanda kycklingbitarna med soja.

Hacka lök och vitlök.

Stek löken mjuk i olja.

Blanda kryddorna och låt dem fräsa med en stund.

Tillsätt krossad tomat, lagerblad, farinsocker och vatten.

Smula i buljongtärning och koka upp.

Lägg i kycklingbitarna och kokapå låg värme i 15 minuter.

Skiva och stek chorizon.

Lägg ner chorizon i grytan tillsammans med grädden.

Koka upp.

Servera med kokt ris och färsk persilja.

You May Also Like

1.Louis

Sjukt gott! Tog dubbla ransoner kryddor
2.Jan

Den här grytan är hur god som helst, kommer att göra och äta den flera gånger
3.Jeanette

Jätte gott man och barn slickade tallriken efter sig.
4.Mia

Mina barn gav 8 av 10. Även jag gillade smaken, tog lite mindre chili för husfridens skull.
5.Magnus

Mycket bra! Jag ersatte chilipulver med färsk chili - i mängder. Den här rätten tål lite extra stryka!
6.Ron

Very good cajun stew!
7.UH

Ersätt chilipulver med chipotlechilipulver för lite mer rökig smak. I övrigt dubbla mängden kryddor. Stek löken med ett paket fett bacon och bryt av med lite sötma i form av grovt hackad syltlök som får koka med från start. Ringla över Tigersås vid servering. Mums


* = Obligatoriskt fält