Cajungryta med kyckling och chorizo

En god gryta från Louisiana i USA. Cajuner är en inflytelsrik etnisk grupp i den amerikanska delstaten. De härstammar från fransktalande utvandrare från Arkadien i Kanada. Kännetecken för cajunköket är dess smakrikedom och att det är nyttigt.

Ingredienser (4 portion)

600 g kycklingfilé
½ dl kinesisk soja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 tsk chilipulver
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
3 lagerblad
2 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl grädde
3 chorizo

Tillagning

Ansa och skär kycklingfiléerna i mindre bitar.

Blanda kycklingbitarna med soja.

Hacka lök och vitlök.

Stek löken mjuk i olja.

Blanda kryddorna och låt dem fräsa med en stund.

Tillsätt krossad tomat, lagerblad, farinsocker och vatten.

Smula i buljongtärning och koka upp.

Lägg i kycklingbitarna och kokapå låg värme i 15 minuter.

Skiva och stek chorizon.

Lägg ner chorizon i grytan tillsammans med grädden.

Koka upp.

Servera med kokt ris och färsk persilja.

Fler liknande recept