Broccoligratäng

Nyttig gratäng med broccoli. Broccoli är en väldigt nyttig grönsak som innehåller järn, karoten och en del kalcium. Man kan givetvis göra den även på fryst broccoli men då försvinner en hel del av nyttigheterna. Broccoligratängen är vegetarisk, men vill man äta skivad skinka till så passar det utmärkt.

Ingredienser (4 portion)

500 g färsk broccoli
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk dijonsenap
1 tsk örtsalt
nymald svartpeppar
1 krm riven muskotnöt
2 dl riven ost, t.ex. grevé eller cheddar

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka broccolin halvmjuk. Låt den rinna av i durkslag.

Vispa ihop mjöl och lite kall mjölk i en kastrull.

Blanda ner smör, senap, örtsalt, svartpeppar och muskot. Tillsätt resten av mjölken.

Koka upp under omrörning och låt koka i c:a 5 minuter.

Rör ner den rivna osten.

Lägg broccolin i en ugnssäker form och häll över såsen.

Gratinera mitt i ugnen i 15-20 minuter.

You May Also Like

1.madde

sjukt gott, och jag som inte ens gillar broccoli
2.Suzanne

Jättegott!! Måste prövs där hemma!!
3.Linda

Jätte gott!! Jag la i ädelost 1dl och det blev oxå kanoners;)
4.ronja

hur många personer är receptet för?
5.jani

det står att det är för 4 personer
6.cadaza

Ett enormt bra recept på broccoligratäng. Fin smak med dijonsenapen och muskotnöten.
7.tonitiger

Min blev precis som den på Solrosen i Göteborg.. Ett tips är att laga rotmos till detta recept =)
8.Anna B

Vem kunde ana att muskot kunde passa så bra ihop med broccoli...sååå gott!


* = Obligatoriskt fält