
Enkel blomkålsgratäng som passar som tillbehör istället för ris och potatis om man vill dra ner på kolhydraterna.
Enkel blomkålsgratäng som passar som tillbehör istället för ris och potatis om man vill dra ner på kolhydraterna.
500 g färsk blomkål
2 dl valfri grädde
½ tsk vanligt salt
1 ½ tsk flingsalt
1 msk potatismjöl
2 klyftor vitlök
2 dl riven ost med smak
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll i vatten i en kastrull och tillsätt lite vanligt salt och låt koka upp.
Skär/dela blomkålen i buketter.
Lägg blomkålsbuketterna i det kokande vattnet låt koka ca 5 minuter.
Häll av vattnet och lägg över blomkålen i en smord ugnsform.
Blanda grädde, flingsalt och potatismjöl i en skål. Pressa i vitlöken. Rör runt ordentligt och häll sen över blomkålen.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.