Blomkålsgratäng

Enkel blomkålsgratäng som passar som tillbehör istället för ris och potatis om man vill dra ner på kolhydraterna.

Ingredienser (4 portion)

500 g färsk blomkål
2 dl valfri grädde
½ tsk vanligt salt
1 ½ tsk flingsalt
1 msk potatismjöl
2 klyftor vitlök
2 dl riven ost med smak

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Häll i vatten i en kastrull och tillsätt lite vanligt salt och låt koka upp.

Skär/dela blomkålen i buketter.

Lägg blomkålsbuketterna i det kokande vattnet låt koka ca 5 minuter.

Häll av vattnet och lägg över blomkålen i en smord ugnsform.

Blanda grädde, flingsalt och potatismjöl i en skål. Pressa i vitlöken. Rör runt ordentligt och häll sen över blomkålen.

Strö över riven ost.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Fler liknande recept