
Härlig gratäng med blomkål. Kan användas som tillbehör till det mesta och fungerar som fullgod ersättare för potatisgratäng om man vill undvika kolhydrater.
Härlig gratäng med blomkål. Kan användas som tillbehör till det mesta och fungerar som fullgod ersättare för potatisgratäng om man vill undvika kolhydrater.
2 blomkålshuvuden
smör
3 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 kvibille gräddädel
2 äggulor
salt
nymald svartpeppar
hackad gräslök
1-2 dl riven lagrad ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten i 5 minuter.
Smörj en stor form och lägg sen i den avrunna blomkålen.
Klicka över lite smör.
Mixa crème fraiche, vispgrädde, kvibille gräddädel, äggulor, salt och peppar. Häll blandningen över blomkålen.
Strö över gräslök och ost.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna lite innan servering.