
Smakrika klassiska grekiska frikadeller. Lamfärs är godast, men man kan göra sin bifteki med blandfärs om man vill.
Smakrika klassiska grekiska frikadeller. Lamfärs är godast, men man kan göra sin bifteki med blandfärs om man vill.
½ kg lammfärs
100 g hackad fryst spenat
2-3 klyftor vitlök
1 ägg
3 msk kalvfond
100 g fetaost i kuber
2 ½ liter vatten
1 tsk torkad timjan
olivolja
salt
nymald svartpeppar
Blanda färs med spenat, vitlök, ägg, salt, svartpeppar, timjan och 1 msk av fonden till en smidig smet.
Forma köttbullar och tryck in en kub ost.
Bryn köttbullarna hastigt runt om i olivolja på hög värme. Stek i ett par minuter.
Koka upp vatten med resten av fonden i en kastrull.
Lägg i bullarna och låt sjuda i cirka 10 minuter.